Bladselleri (Økologisk)

Under danske forhold kan bladselleri ikke nå en tilstrækkelig størrelse, når de sås direkte i marken. Det er derfor nødvendigt at udplante selleri. Den gode karakteristiske sellerismag sikres ved omhyggelige sortsvalg og velafstemt gødningsstrategi. De friskhøstede bladselleri pakkes direkte i marken og nedkøles straks. Sidst på året opbevares sellerierne på køl. Bladselleri er en meget kaloriefattig grøntsager, hvilket blandt andet […]

Blomkål – lilla (Økologisk)

Lilla blomkål var blandt de afgrøder vi testede med succes i den økologiske demohave i 2011. Det lilla blomkål er en spændende og anderledes grønsag og derfor har vi i år startet en mindre produktion af lilla øko-blomkål. Den lille farve skyldes stoffet Anthocyanin, som tilhører de såkaldte flavonoider, som også findes i f.eks. rødvin. Flavonoider regnes for at have […]

Blomkål – orange (Økologisk)

Vi havde ikke kun succes med at dyrke det lilla blomkål, i den økologiske demohave i 2011. Det orange blomkål faldt også heldigt ud. Det orange blomkål har sin orange farve fra vitamin A (Beta-caroten), som også findes i gulerødder. Indholdet af vitamin A i orange blomkål er 25 gange højere end i almindelig blomkål. I USA, hvor farvede blomkål har været tilgængelige […]

Broccoli (Økologisk)

Fra 2015 kan vi også tilbyde økologiske broccoli. Vi planter vores økologiske broccoli planter direkte på marken i jordpotter. Inden plantning står de til hærdning under figberdug, så de er bedre rustede til de kølige forårstemperaturer. Der lægges vægt på at anvende sorter, der både egner sig som ingrediens i varme retter og til salat. Sorter der let opskæres i gode […]

Fennikel (Økologisk)

Økologisk fennikel var også at finde i den økologiske demohave 2011. Den stammer fra vestasien og middelhavsområdet, er en ret ny grønsag i nord-europæisk sammenhæng, da den først kom hertil i starten af 1980´erne. På trods af at Fennikel er meget lækker grønsag, med et væld af anvendelsesmuligheder, er det som om den aldrig for alvor er slået igennem i de […]

Grøn glaskål (Økologisk)

  De mange positive tilbagemeldinger på vores økologiske glaskål fra såvel Demohave som Åbent Landbrug i 2014 har fået os til at tage denne nye lækre grøntsag ind i sortimentet. Glaskålen kaldes også knudekål og den findes i både en grøn og en lilla variant. Den er på engang saftig og sprød med en mild og let sødlig smag. Den kan anvendes […]

Grønkål (Økologisk)

Tidligere var grønkål en fast bestanddel af danskernes kost. Den kunne holde til at stå med stokkene dækket af sne i køkkenhaven og kunne på den måde forsyne befolkningen med frisk grønt i hele vinterhalvåret. Siden fik grønkålen ry som en lidt kedelig grøntsag, der kun blevet hevet frem ved juletid, når der skulle laves grønlangkål. Men med nutidens øgede fokus […]

Gule løg (Økologisk)

For at opnå den størst mulige dyrkningssikkerhed slås løgfrøene i jord-potter og fremdrives i væksthus før udplantning. Således opnås et relativt højt udbytte tidligt på sensommeren. Samtidig kan udplantede løg indlagres forholdsvis tidligt med en forhøjet kvalitet. På marken holdes ukrudt nede med radrensning og håndlugning. Efter høst tørres løgene på vores lager og ligger på køl fra cirka 1. […]

Hjertesalat (Økologisk)

Økologisk hjertesalat, eller mini romaine, som den også kaldes, er en salat, der passer særdeles godt ind i vores øvrige produktion og sortiment. Planteprincipperne er nemlig de samme, som gør sig gældende i store dele af vores øvrige produktion, og der kan derfor opnås en god synergi i produktionen. Den kompakte hjertesalat efterspørges i stigende grad af danskerne, som er […]

Hvidkål (Økologisk)

Den stigende interesse for økologiske kålsorter har gjort at vi nu også har taget økologisk hvidkål ind i vort sortiment. Hvidkål er jo nærmest en dansk nationalspise og kan nydes såvel rå som tilberedt. Hvidkål indeholder udover kostfibre, C-vitamin og B-vitamin (folat), kalium og magnesium.

Icebergsalat (Økologisk)

Vi er en af Danmarks største producenter af økologisk icebergsalat. Der plantes hver uge 10 forskellige sorter, med trebedet plantemaskine, som giver optimal ensartethed ved planteetableringen. De økologiske iceberg høstes. emballeres og pakkes i kasser direkte på marken.

Lilla glaskål (Økologisk)

De mange positive tilbagemeldinger på vores økologiske glaskål fra såvel Demohave som Åbent Landbrug i 2014 har fået os til at tage denne nye lækre grøntsag ind i sortimentet. Glaskålen kaldes også knudekål og den findes i både en grøn og en lilla variant. Den er på engang saftig og sprød med en mild og let sødlig smag. Den kan anvendes både […]

Palmekål (Økologisk)

Den smukke palmekål har fået sit navn efter sit udseende, fordi den ligner lidt en lille palme. Palmekålen er en meget velsmagende kåltype, som minder lidt om en blanding mellem grønkål og spinat. Den kan nydes i rå tilstand, men er også god at stuve, dampe eller braisere. Den kan desuden anvendes som erstatning for grønkål i f.eks. grønlangkål. Palmekål […]

Romanesco (Økologisk)

Vi høstede gode erfaringer med Romanesco fra den økologiske demohave i 2011. Vi syntes derfor, det kunne være sjovt, at dyrke den i lidt større skala i år. Romanesco er en krydsning mellem broccoli og blomkål, der er nært beslægtede. Kålhovedets smukke struktur ligner næsten et landskab på en fremmed planet og dens finurlige former kan i øvrigt sættes på […]

Rød grønkål (Økologisk)

Rød grønkål – eller purpurkål som den også kaldes – smager ikke bare godt. Den er samtidig en af de sundeste kåltyper, der findes. Som den almindelige grønne grønkål er den er smækfuld af kostfibre og spækket med A-, C- og K-vitamin samt kalcium, jern, mangan og kalium. Desuden indeholder begge typer grønkål en række sundhedsfremmende stoffer (polyfenoler). Nyeste forskning tyder bl.a. på, […]

Rød spidskål (Økologisk)

  Spidskål har efterhånden vundet indpas hos de danske forbrugere med sin milde smag og mange anvendelsesmuligheder i både rå og tilberedt tilstand.  Spidskål indeholder knap så mange af de særligt helsebringende stoffer, som de andre kålsorter gør, men alligevel dækker blot en kopfuld snittet rå spidskål det daglige behov for C-vitamin. Den røde spidskål adskiller sig – udover farven […]

Rødkål (Økologisk)

Den stigende interesse for økologiske kålsorter har gjort at vi nu også har taget rødkål ind i vort økologiske sortiment. Rødkål er, som hvidkål, nærmest en dansk nationalspise og kan nydes såvel rå som tilberedt. Hvidkål indeholder udover kostfibre, A-, B- og C-vitamin og mineraler som kalium og magnesium.

Savoykål (Økologisk)

Den stigende interesse for økologiske kålsorter har gjort at vi nu også har taget savoykål ind i vort økologiske sortiment. Savoykål er kan nydes såvel rå som tilberedt. Den indeholder udover kostfibre, A-, B- og C-vitamin og mineraler som kalium, magnesium og fosfor.

Spidskål (Økologisk)

Den økologiske spidskål stod rigtig flot i den økologiske demohave i 2011. Spidskålen er samtidig ved, at vinde indpas hos de danske forbrugere med sin milde smag og mange anvendelsesmuligheder i både rå og tilberedt tilstand. Vi har derfor valgt at starte en mindre produktion af økologisk spidskål i år.

Spidskål indeholder knap så mange af de særligt helsebringende stoffer, som de andre kålsorter gør, men alligevel dækker blot en kopfuld snittet rå spidskål det daglige behov for C-vitamin.