• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold

Axel Månsson A/SAxel Månsson A/S

Freshness by Axel Månsson

  • Forside
  • Nyheder
  • Grøntsager
    • Produkter
    • Produktion
    • Certifikater grøntsager
  • Æg
    • Produktion
    • Certifikater Æg
  • Gårdbutik
    • Sortiment
  • Biogas
  • Om Månsson
    • Profil
    • Historie
    • Besøg
    • Kontrolrapporter
    • Ledige stillinger
    • Handelsbetingelser
    • Cookie- og privatlivspolitik
  • Kontakt
  • Shop
  • Dansk
  • English

Nyheder

En dag som økologisk høne….

10. februar 2021 Af Dorrit

NY film fra Økoægget!
Selvom vores høner stadig er lukket inde pga risikoen for fugleinfluenza, skal I da ikke snydes for et kig indenfor i hønsehusene.
Hønsene trives med den ekstra plads de har i verandaerne, som giver mulighed for adspredelse, mens vi venter på at myndighederne giver grønt lys til at lukke hønsene ud i pileskoven igen.
Nyd filmen – som giver indblik i økohønernes normale hverdag her hos Månsson.

 




Skrevet i: Nyheder

Axel Månsson og Skiftekær Økologi i strategisk samarbejde

18. januar 2021 Af Dorrit

Pressemeddelelse

Axel Månsson Holding, januar 2021

Axel Månsson i Brande indgår et strategisk samarbejde med Skiftekær Økologi APS (SKØK) på Tåsinge ved Svendborg fra januar 2021.

”Skiftekær Økologi har udviklet produktionen og afsætningen af en lang række økologiske kvalitetsgrøntsager, der både supplerer og passer godt ind i vort nuværende sortiment. Vi har længe haft et godt øje til Skiftekær Økologi, ligesom vi har haft et godt – men uforpligtende – samarbejde med Marie og Peter. Nu bliver det formaliseret i et samarbejde, der både vil give os inspiration og mulighed for at udbyde et endnu bredere sortiment af økologiske grøntsager – helt i tråd med vort ønske om at tilbyde forbrugerne en større mangfoldighed af sunde økologiske grøntsager. Vi vil drage nytte af det milde klima på Tåsinge til dyrkning af særligt varmekrævende grøntsagsarter, mens dyrkningen af række andre grøntsager med fordel kan ske i Brande, hvor vi måske har en bedre balance i produktionen af økologiske æg, nyttiggørelse af husdyrgødningen i biogasanlægget og udnyttelse af næringsstofferne i vores økologiske grøntsagsproduktion” udtaler Axel Månsson.   

Peter Bay Knudsen fortsætter som direktør med ansvar for SKØKs produktion af en lang række økologiske grøntsager på Tåsinge i sæson 2021. Pakningen af løg og andre grøntsager vil efterhånden blive overflyttet til Brande. Det er planlagt, at Axel Månsson over tid vil overtage alle anparter i Skiftekær Økologi.

Vi ser frem til det nye samarbejde, og er overbeviste om, at det er det rigtige for os – og ikke mindst vore kunder og samarbejdspartnere – fordi det giver gode muligheder for at videreføre og videreudvikle SKØKs produktion af økologiske grøntsager.

Axel Månssons virksomheder er hjemmehørende i Brande. Jordbruget producerer en mangfoldighed af økologiske grøntsager, ligesom bedriftens økologiske høns bidrager med en betydelig produktion af æg. Et biogasgårdanlæg producerer opgraderet gas til naturgasnettet, samt afgasset biomasse, der udnyttes i grøntsagsproduktionen. Balance og bæredygtighed i produktionen – kombineret med et stærkt produktprogram, høj kvalitet og kundeorientering er hjørnesten i virksomheden.

For yderligere information, kontakt venligst:

Axel Månsson, telefon 4080 8130

https://landbrugsavisen.dk/axel-m%C3%A5nsson-indg%C3%A5r-nyt-samarbejde-erfaren-%C3%B8ko-gr%C3%B8ntsagsavler

https://www.maskinbladet.dk/artikel/70930-mansson-indgar-samarbejde-med-skiftekaer-okologi

https://m.fodevarewatch.dk/article/12692960

https://effektivtlandbrug.landbrugnet.dk/artikler/virksomhedsstof/60762/nyt-oekologisk-samarbejde-tager-form.aspx

https://nyheder.okologi.dk/mad-og-marked/axel-mansson-holding-indleder-en-gradvis-overtagelse-af-skiftekaer-okologi

https://agriwatch.dk/Nyheder/Landbrug/article12692987.ece

https://www.herningfolkeblad.dk/artikel/029424bf-1d0a-452e-8d47-0bcb6934b375/

https://agrinews.dk/artikler/virksomhedsstof/60759/nyt-oekologisk-samarbejde-tager-form.aspx

https://borsen.dk/nyheder/virksomheder/danmarks-storste-frilandsgartner-vokser

 

Skrevet i: Nyheder

Har DU set de nye officielle kostråd?

8. januar 2021 Af Dorrit

Vi byder De nye officielle Kostråd velkommen!
Hos Månsson har vi deltaget i Innovationspartnerskabet for sundere mad under Fødevarestyrelsen, og bakker op om de nye kostråd, og om at udbrede kendskabet til dem.
De nye officielle Kostråd kan hjælpe dig til at spise sundere, og samtidig give klimaet en håndsrækning:
1. Spis planterigt, varieret og ikke for meget
2. Spis flere grøntsager og frugter
3. Spis mindre kød – vælg bælgfrugter og fisk
4. Spis mad med fuldkorn
5. Vælg planteolier og magre mejeriprodukter
6. Spis mindre af det søde, salte og fede
7. Sluk tørsten i vand
Med indkøbskurven i hånden har vi alle en mulighed for at gøre en forskel.
Den nye udgave af De officielle Kostråd er både sund og klimavenlig.
Og selvom ingen kan gøre alt, kan vi alle gøre noget. 💚
Læs mere på http://altomkost.dk

Skrevet i: Nyheder

Medlemskab – Danmark mod madspild

29. september 2020 Af Dorrit

Danmark mod madspild

Danmark fejrer i dag, d. 29. september 2020, den første officielle madspildsdag. Madspildsdagen falder sammen med FNs International Day of Awareness of Food Loss and Waste.

I den forbindelse vil vi, Axel Månsson Øko, lancere vores medlemskab i den frivillige aftale ”Danmark mod Madspild”, som er drevet af tænketanken ONE\THIRD.

Aftalen forpligter alle medlemsvirksomheder til at måle og offentliggøre data om madspild en gang om året.

Alt data måles efter samme standarder og med et erklæret mål om at nedbringe madspild med 50 % inden 2030.

Vi er en bred vifte af aktører i fødevarebranchen – fra jord til bord og på tværs af konkurrence – der har valgt at indgå i den nye aftale, for at vise, at madspild er noget vi tager alvorligt, og at vi har et oprigtigt ønske om at bidrage til en betydelig reduktion af madspild og fødevaretab.

Med en stærk fødevaresektor i Danmark og med hjælp fra danske forbrugere, har vi alle muligheder for at blive et foregangsland, hvad angår reduktion af madspild.

Det vil være godt for miljøet, for klimaet og for økonomien.

Læs mere:

www.danmarkmodmadspild.dk

www.altomkost.dk/danmarksætterfokuspåmadspild

www.facebook.com/Danmarkreddermaden

Deltagerne skriver under

Prinsesse Maries tale

Miljø- og Fødevareministeriet: På ny mærkedag: Fødevarebranche vil halvere madspild

Food Supply: Danmarks største grøntsagsproducent om ny aftale: Det er sund fornuft

TV MidtVest: Grøntsagsgiganten Axel Månsson: Vi skal være bedre til at udnytte vores madressourcer

TV MidtVest Nyhederne kl. 19:30

Effektivt Landbrug: Danske virksomhedsgiganter går til kamp mod madspild

DR: Store danske virksomheder lover: Vi halverer vores madspild inden 2030

 

 

 

 

Skrevet i: Nyheder

Månsson åbner webshop

10. september 2020 Af Dorrit

Efter længere tids tøven, er det nu lykkes at udvikle en webshop med økologiske produkter fra Gårdbutikken Månsson, herunder særligt fokus på Månssons egne økologiske produkter.

Butikken vil indeholde de økologiske grøntsager, som er produceret på Axel Månssons marker i Brande i Midtjylland, og som er i dansk sæson.

Med tiden vil butikken udvikle sig til også at indeholde Månssons egne økologiske æg, og med økologiske varer fra andre producenter – så sortimentet bliver helstøbt.

Det glæder os, at vi hermed kan åbne mulighed for at alle danskere kan handle i vores gårdbutik online,

og vi er spændte på at følge, hvorledes I kunder tager imod dette nye forretningsområde.

Du kan gå direkte i shoppen på dette link: https://shop.maanssons.dk/ – eller via Shop knappen på menuen på Månssons hjemmeside her ovenfor ↑

Bedste hilsner,

Axel & team

 

Skrevet i: Ikke kategoriseret, Nyheder

Gartner Axel Månsson overtager Hotel Dalgas

20. august 2020 Af Dorrit

Axel Månsson har købt Hotel Dalgas i Brande. Med en central placering på byens brolagte hovedstrøg, og et velkendt navn – der har sit udspring i den navnkundige hedeopdyrker Enrico Dalgas – er der gode rammer for hoteldrift.

Vi er glade for, at Marianne og Arne Andersen har valgt at sælge Hotel Dalgas til os, efter næsten fyrre års virke på stedet. Efter et kort og konstruktivt forhandlingsforløb har vi aftalt at overtage Hotel Dalgas allerede den 1. september 2020. Hos os er der fortsat mange drømme og tanker som skal bundfælde sig, før vore planer for hotellet er helt på plads.

Vi ønsker at skabe en rød tråd fra vores produktion af økologiske æg og grøntsager på bedriften, Grarupvej 15, til restauranten og hotellet midt i byen. Kontakten med kunderne i Gårdbutikken Månsson og et positivt samspil med vore gæster ved talrige arrangementer, har inspireret os yderligere til at kombinere økologisk jordbrug og råvarer, med gæster og madoplevelser. Brande er en driftig by, og vi vil gerne bidrage til at skabe ”liv i byen”.

Hoteldrift er nyt for os og vi er ydmyge overfor opgaven. Vi ser derfor frem til samarbejdet med nuværende nøglemedarbejdere på hotellet. Vi vil bruge de gode erfaringer, og også lære nyt – eksempelvis vil vi benytte ekstern designviden til at opfriske facade, reception og værelser.

Min søn Asger brænder for opgaven, og bliver bestyrer af hotellet. Han har ganske jordnære mål for hotellet: ”Et rart sted at være – hvor der kommer mange gæster”. De mere detaljerede planer for udmøntningen af målene skulle gerne være klar i begyndelsen af oktober. Vi vil gerne præsentere skitser og planer ved en reception med en lille forfriskning på Hotel Dalgas – men det bliver desværre først, når der er mere styr på Coronasituationen.

Hotel Dalgas vil fortsat være åben for gæster alle dage – selvom Coronasituationen umiddelbart lægger en dæmper på socialt samvær og en frisk start.

Vi glæder os under alle omstændigheder til samarbejdet med byens borgere, virksomheder og ikke mindst – at byde velkommen til gæsterne på hotellet.

Axel Månssons virksomheder er hjemmehørende i Brande. Jordbruget producerer en mangfoldighed af økologiske og konventionelle grøntsager, ligesom bedriftens økologiske høns bidrager med en betydelig mængde økologiske æg. Et biogasgårdanlæg producerer opgraderet gas til naturgasnettet, samt afgasset biomasse, der udnyttes i grøntsagsproduktionen. Balance og bæredygtighed i produktionen – kombineret med et stærkt produktprogram, høj kvalitet og kundeorientering er hjørnesten i virksomheden.

 

For yderligere information, kontakt venligst:

Axel Månsson, telefon 4080 8130, axm@maanssons.dk

Presse:

https://landbrugsavisen.dk/gr%C3%B8ntsagsgigant-overtager-lokalt-hotel

https://www.ikast-brandenyt.dk/artikel/d1573f90-36df-4081-b152-7123aa13763d/

https://nyheder.okologi.dk/mad-og-marked/axel-mansson-overtager-hotel-dalgas-i-brande

https://vafo.dk/artikel/axel-m%C3%A5nsson-overtager-hotel-dalgas

https://effektivtlandbrug.landbrugnet.dk/artikler/andet/storoekolog-bliver-hotelejer.aspx

https://www.brande.dk/gartner-axel-maansson-overtager-hotel-dalgas

https://hsfo.dk/artikel/axel-m%C3%A5nsson-overtager-hotel-dalgas

https://www.herningfolkeblad.dk/artikel/e6a452ee-297a-4bf8-8920-e0bee87182c8/

https://www.horesta.dk/presseklip/2020/august/groentsagsproducent-bliver-hotelejer/

https://www.brandebladet.dk/axel-m%C3%A5nsson-overtager-hotel-dalgas

https://www.maskinbladet.dk/politik-erhverv/artikel/69118-axel-mansson-overtager-hotel

Skrevet i: Nyheder

Det økologiske spisemærke i guld

19. august 2020 Af Dorrit

Vi er glade og stolte over, at vores gårdcafé i dag har fået det økologiske Spisemærke i guld🏆

https://www.oekologisk-spisemaerke.dk/

Gårdcaféen Månsson er ikke som sådan åben offentligt.

Der bliver lavet mad til vores personale, til mødeforplejning, og ikke mindst til gæster, når vi har rundvisninger, kurser, workshops oa arrangementer.

Desuden produceres der smagsprøver og snacks til gårdbutikken med jævne mellemrum.

Spisemærket er med til at markere, at den mad der bliver serveret, er lavet af økologiske råvarer.

Skrevet i: Ikke kategoriseret, Nyheder

Glædelig Jul og Godt Nytår

17. august 2020 Af Dorrit

Med stor TAK for samarbejde, støtte og interesse for vores virksomhed og produkter i det forløbne år, ønsker vi alle en glædelig jul og et lykkebringende nytår.
Det har været et helt særligt år, som vi her på gården heldigvis er kommet igennem uden sygdom og de helt store udfordringer.
Vi takker alle medarbejdere for at have taget størst mulig hensyn til hinanden, og for at følge de udstukne retningslinier til punkt og prikke!
Det blev også året, hvor vi åbnede vores webshop, overtog Hotel Dalgas, og hvor vi indviede både et nyt løglager og et nyt hønsehus med 30.000 økohøner, samt foretog en større udvidelse af biogasanlægget Nature Energy Månsson.
I de sidste uger af året er Salg og Pakkeri i fulde omdrejninger for at få varerne ud til butikkerne.
Gårdbutikken er åben alle årets dage kl. 7-20.
Webshoppen  https://shop.maanssons.dk/ er åben for ordrer, også mellem jul og nytår. Deadline for afgivelse af ordrer til den pågældende uge, er mandag kl. 9:00.
Endnu engang tak – vi ser frem til nye spændende aktiviteter og initiativer i det nye år.
Bedste hilsner
Axel & team

Skrevet i: Ikke kategoriseret, Nyheder

Bæredygtighed – hvordan arbejder vi med det?

4. juni 2020 Af Dorrit

Hos Axel Månsson arbejder vi benhårdt med at producere friske råvarer så bæredygtigt som muligt.

Et af redskaberne som vi har benyttet for at se, hvorledes vi klarer os på de forskellige bæredygtighedsparametre, er RISE analysen.

Vi er glade og stolte over det resultat vi har fået, og vi vil bruge resultatet til at lægge os ekstra i selen indenfor de parametre, hvor vi kan forbedre os!

I vores arbejde med bæredygtighed, er vi fuldt bevidste om, at vi aldrig bli’r helt færdige, men altid er på vej… – og vi arbejder med bæredygtighed i både store og små beslutninger.

RISE – et internationalt anerkendt analyseværktøj

RISE står for Response-Inducing Sustainability Evaluation og er et internationalt anerkendt værktøj, som benyttes i mere med 50 lande. Værktøjet bliver løbende udviklet.

Ved hjælp af vores svar på en lang række spørgsmål, måles bæredygtighedsgraden på 50 forskellige indikatorer fordelt på 10 kategorier, for eksempel ”jord”, ”livskvalitet”, eller ”energi og klima”. Hvert svar får en karakter, og til sidst beregnes gennemsnittet af karaktererne indenfor de enkelte kategorier.

De samlede resultater tegnes ind i et 10-kantet ’spindelvæv’, som tydeliggør vores styrker og svagheder. Jo tættere på spindelvævets yderkant, vores resultat ligger, jo mere bæredygtige er vi.

Med afsæt i vores udfordringer aftaler vi i de forskellige teams, hvad vi konkret skal arbejde med, så vi kan komme videre på bæredygtighedsvejen!

Du kan læse vores RISE analyse rapport her

Skrevet i: Nyheder

Axel Månsson som Ambassadør for Europæisk Gastronomiregion Midtjylland

5. februar 2020 Af Dorrit

Læs mere om Månsson som ambassadør her:

https://www.brandebladet.dk/axel-m%C3%A5nsson-som-gastronomisk-ambassad%C3%B8r?fbclid=IwAR0xLb98EDJWZhi-Dm–agmFz7HTW2mWv2CRQpgsfNzcwnL2iKqvBHcIKbo

https://www.herningfolkeblad.dk/artikel/84a65f26-641d-47aa-a1c4-aa813af4f422/

 

Læs om Europæisk Gastronomiregion Midtjylland her:

https://www.danishfoodregion.dk/

 

Skrevet i: Nyheder

Næste side »

Before Footer

  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube


Gårdbutikken Månsson

Gårdcafeen Månsson

Axel Månsson A/S

Copyright © 2021 Axel Månsson A/S · Log ind - Produceret af Moxtell Productions

Vi bruger cookies til at give dig den bedste oplevelse på vores hjemmeside. Du kan finde ud af mere om hvilke cookies vi bruger eller slå dem fra under indstillinger.

Axel Månsson A/S
Powered by  GDPR Cookie Compliance
Overblik

Denne hjemmeside bruger cookies, så vi kan give dig den bedst mulige brugeroplevelse. Cookieoplysninger gemmes i din browser og udfører funktioner som at genkende dig, når du vender tilbage til vores hjemmeside og hjælper med til at forstå, hvilke dele af hjemmesiden du finder mest interessante og nyttige.
Du kan justere alle dine cookieindstillinger ved at navigere i fanerne på venstre side.

Strengt nødvendige Cookies

Strengt nødvendigt cookie skal altid være aktiveret, så vi kan gemme dine præferencer for cookieindstillinger.

Hvis du deaktiverer denne cookie, kan vi ikke gemme dine præferencer. Det betyder, at hver gang du besøger denne hjemmeside, skal du aktivere eller deaktivere cookies igen.

3. parts Cookies

Denne hjemmeside bruger Google Analytics til at indsamle anonyme oplysninger som antallet af besøgende på webstedet og de mest populære sider.

At holde denne cookie aktiveret hjælper os med at forbedre vores hjemmeside.

Please enable Strictly Necessary Cookies first so that we can save your preferences!

Cookie Policy

Mere information om vores Cookie- og privatlivs politik