• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Skip to footer

Axel Månsson A/SAxel Månsson A/S

Månsson

  • Forside
  • Nyheder
  • Grøntsager
    • Produkter
    • Grøntsagsproduktion
    • Certifikater grøntsager
  • Æg
    • Produktion
    • Certifikater Æg
  • Gårdbutik
    • Sortiment
  • Biogas
  • Om Månsson
    • Profil
    • Historie
    • Besøg
    • Kontrolrapporter
    • Ledige stillinger
    • Handelsbetingelser
    • Cookie- og privatlivspolitik
  • Kontakt
  • Shop
  • Dansk
  • English

Nye forsøg i marken i 2014

28. april 2014 Af Webmaster

Nye forsøg i marken i 2014

Vi har en lang tradition for at prøve nye ting af i vores produktion. Vi kan godt lide at være på forkant, og synes det er spændende at være med til at bryde holdninger og fordomme om, hvordan tingene skal gøres.

Samtidig bliver vi bedre til det vi laver, så vi kan producere endnu mere miljøvenligt og effektivt og samtidig sikre, at vi altid kan levere de bedste produkter til vores kunder.

Forsøg med nye sorter af salat og kål

Hvert år kører vi forsøg med forskellige sorter, for at sikre os de bedst mulige sorter i marken. I 2014 kører vi blandt andet forsøg med en række tidligere sorter af icebergsalat, for at finde ud af om der er nye sorter, der egner sig bedre til at stå under fiberdug i det tidlige forår. Da vi starter forsøg op med nye sorter hver femte uge helt frem til uge 32, undersøger vi også senere sorter. Her ser vi på en række andre parametre, som f.eks. holdbarhed, resistens mod sygdomme, hvor længe de kan stå på marken, afgrødens form og smag o.s.v. Udover icebergsalat kører vi i år forsøg med nye sorter af hjertesalat (mini romaine) og broccoli.

Andre forsøg i 2014:

  • Forsøg med hønse-, kvæg- og svinegylle samt afgasset gylle, hvor vi løbende tager prøver, helt ned på bed-niveau. Målet er at blive klogere på hvilke typer gødning, der egner sig bedst til hvilke afgrøder og hvilke gødningsmængder, der skal til for at sikre at afgrøderne opnår den mest optimale optagelse af næringsstoffer.
  • Vi har fortsat DACOM vejr stationer opsat, for at følge planternes behov for vand, så vi kan vande mindre og udnytte vandet bedre. DACOM vejstationerne bruges også til at måle vind, sol og luftfugtighed,  så vi kan beregne skimmel trykket i marker med de forskellige typer grøntsager.
  • Vi foretager blad analyser for at finde ud af, hvilke næringsstoffer planterne har behov for på de forskellige stadier i deres opvækst.
  • Endelig kører vi forsøg med en ny type radrenser.

Skrevet i: Nyheder

Before Footer

  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube


Gårdbutikken Månsson

Gårdcafeen Månsson

Axel Månsson A/S

Footer


Bedriften har modtaget Økologisk Arealtilskud til at omlægge og drive bedriftens landbrugsarealer økologisk. Formålet med tilskuddet er at øge det økologiske areal i Danmark og derved opnå en række fordele for miljøet og biodiversitet. Tilskuddet har medført, at bedriften har været i stand til at opretholde en økologisk jordbrugsproduktion på bedriftens landbrugsarealer og sælge økologisk producerede  fødevarer.

 

Copyright © 2023 Axel Månsson A/S · Log ind - Webpage produced by MOXTELL PRODUCTIONS

Vi bruger cookies til at give dig den bedste oplevelse på vores hjemmeside. Du kan finde ud af mere om hvilke cookies vi bruger eller slå dem fra under indstillinger.

Axel Månsson A/S
Powered by  GDPR Cookie Compliance
Overblik

Denne hjemmeside bruger cookies, så vi kan give dig den bedst mulige brugeroplevelse. Cookieoplysninger gemmes i din browser og udfører funktioner som at genkende dig, når du vender tilbage til vores hjemmeside og hjælper med til at forstå, hvilke dele af hjemmesiden du finder mest interessante og nyttige.
Du kan justere alle dine cookieindstillinger ved at navigere i fanerne på venstre side.

Strengt nødvendige Cookies

Strengt nødvendigt cookie skal altid være aktiveret, så vi kan gemme dine præferencer for cookieindstillinger.

Hvis du deaktiverer denne cookie, kan vi ikke gemme dine præferencer. Det betyder, at hver gang du besøger denne hjemmeside, skal du aktivere eller deaktivere cookies igen.

3. parts Cookies

Denne hjemmeside bruger Google Analytics til at indsamle anonyme oplysninger som antallet af besøgende på webstedet og de mest populære sider.

At holde denne cookie aktiveret hjælper os med at forbedre vores hjemmeside.

Please enable Strictly Necessary Cookies first so that we can save your preferences!

Cookie Policy

Mere information om vores Cookie- og privatlivs politik