Vi har en lang tradition for at prøve nye ting af i vores produktion. Vi kan godt lide at være på forkant, og synes det er spændende at være med til at bryde holdninger og fordomme om, hvordan tingene skal gøres.
Samtidig bliver vi bedre til det vi laver, så vi kan producere endnu mere miljøvenligt og effektivt og samtidig sikre, at vi altid kan levere de bedste produkter til vores kunder.
Forsøg med nye sorter af salat og kål
Hvert år kører vi forsøg med forskellige sorter, for at sikre os de bedst mulige sorter i marken. I 2014 kører vi blandt andet forsøg med en række tidligere sorter af icebergsalat, for at finde ud af om der er nye sorter, der egner sig bedre til at stå under fiberdug i det tidlige forår. Da vi starter forsøg op med nye sorter hver femte uge helt frem til uge 32, undersøger vi også senere sorter. Her ser vi på en række andre parametre, som f.eks. holdbarhed, resistens mod sygdomme, hvor længe de kan stå på marken, afgrødens form og smag o.s.v. Udover icebergsalat kører vi i år forsøg med nye sorter af hjertesalat (mini romaine) og broccoli.
Andre forsøg i 2014:
- Forsøg med hønse-, kvæg- og svinegylle samt afgasset gylle, hvor vi løbende tager prøver, helt ned på bed-niveau. Målet er at blive klogere på hvilke typer gødning, der egner sig bedst til hvilke afgrøder og hvilke gødningsmængder, der skal til for at sikre at afgrøderne opnår den mest optimale optagelse af næringsstoffer.
- Vi har fortsat DACOM vejr stationer opsat, for at følge planternes behov for vand, så vi kan vande mindre og udnytte vandet bedre. DACOM vejstationerne bruges også til at måle vind, sol og luftfugtighed, så vi kan beregne skimmel trykket i marker med de forskellige typer grøntsager.
- Vi foretager blad analyser for at finde ud af, hvilke næringsstoffer planterne har behov for på de forskellige stadier i deres opvækst.
- Endelig kører vi forsøg med en ny type radrenser.